NIEUWE VEILIGHEIDSSCHOENEN

De nieuwe veiligheidsschoenen van Würth MODYF zijn uit!

Bij onze nieuwe modellen staat design voorop, maar natuurlijk verwaarlozen we uw veiligheid niet en is er voor elk wat wils. Dankzij de Boa® draaisluiting zoals bij de veiligheidsschoen 'Daily Race Boa S1P' kunt u snel en veilig aan de slag. Boa is een sluitsysteem dat opvalt door zijn gemakkelijke, precieze en nauwsluitende vetersluiting met gelijkmatige drukverdeling.

De Taurus S3 veiligheidsschoen en -laars zijn een klassiek alternatief dat indruk maakt door zijn stabiele en zeer slijtvaste constructie van de neus.

Tot slot zijn de duurzame EcoFresh veiligheidsschoenen ook verkrijgbaar in de variant S3 en maken ze de productlijn daarmee compleet. Wilt u meer weten over duurzame, arbeidsveilige producten?

BESCHERMDE VOETEN OP HET WERK: VEILIGHEIDSSCHOENEN VOLGENS DIN EN ISO 20345

Veiligheidsschoenen moeten comfortabel, slijtvast en duurzaam zijn. Ze moeten ook geschikt zijn voor de respectievelijke werkomstandigheden. Werkt u buiten of binnen? Wat is de risicobeoordeling? De risicobeoordeling bepaalt de minimale beschermingsklasse die u op het werk moet dragen. De basisspecificatie in algemene werkplaatsen is S1P. In autowerkplaatsen, bijvoorbeeld, is het dragen van S3 veiligheidsschoenen verplicht. Hieronder vindt u uitvoerigere informatie over de verschillende beschermingsklassen.

Professionele schoenen volgens de norm DIN EN ISO 20347

Welke schoenen ideaal zijn voor uw werk hangt af van de taken die u uitvoert en de bijbehorende risico's. Wie op het werk geen bijzondere bescherming nodig heeft, is even goed gediend met professionele schoenen. Onze comfortabele professionele schoenen zijn gecertificeerd volgens de internationale norm DIN EN ISO 20347. Professionele schoenen zijn niet ontworpen voor risico's die kunnen ontstaan door schokken en druk.

DE JUISTE SCHOENMAAT EN -BREEDTE VINDEN

Schoenmaat bepalen
De juiste schoenmaat bepalen

Voor het bepalen van de juiste schoenmaat geldt het volgende: als de vinger past, past de schoen ... Kies uw maat. Trek de schoen aan zonder de veters te binden, ga recht staan en plaats uw wijsvinger in de hiel (zie afbeelding). Als u nog genoeg ruimte in de schoen hebt, rijg hem dan aan en doe een paar teststappen.

Schoenbreedte bepalen
Bepaal de juiste schoenbreedte

De breedte van de hand is de breedte van de schoen ... De breedte van een schoen maakt ook een groot verschil voor het comfort. U kunt met de breedte van uw handrug (meestal) nagaan of u brede of smalle voeten hebt (zie afbeelding). Tussen haakjes: verlucht uw schoenen na een intensieve draagperiode minstens 24 uur. Haal de binnenzolen indien mogelijk eruit. Koop bij voorkeur twee paar schoenen, zodat u ze regelmatig kunt vervangen.

MEER COMFORT EN BESCHERMING MET DE JUISTE TECHNOLOGIEËN

Logo Metaal Free
Metaal Free

lichter, comfortabeler en flexibeler Metaalvrije veiligheidsschoenen bevatten geen metalen delen. Metaalvrije, thermisch niet-geleidende schoenen zijn onmisbaar als voetbescherming voor bijvoorbeeld luchthavenpersoneel. Op plaatsen waar veiligheidsschoenen met stalen neuzen of zolen de gevoelige metaaldetectoren bij veiligheidshekken storen, kunt u met metaalvrije schoenen gemakkelijk passeren zonder dat het alarm afgaat. Bovendien zijn ze lichter, comfortabeler en flexibeler dan schoenen met stalen neuzen. Metaalvrije veiligheidsschoenen worden ook geproduceerd zonder metalen haken of oogjes. Deze zijn vervangen door veters enz.

Logo Flexitec
FLEXITEC

Maximale flexibiliteit met constant comfort Dit is een extra zooltechnologie van dwarsverstijfd verenstaal. Het vlakke steunvlak geeft de voet een stabiele ondergrond en zorgt voor een optimale energieoverdracht en controle met maximale flexibiliteit. Deze technologie wordt uitsluitend gebruikt in geselecteerde veiligheidsschoenen.

Logo Air-finity sole
AIR-FINITY ZOOL

Vaarwel zware voeten Deze gepatenteerde zooltechnologie vermindert de schokbelasting tot 55 % en de druk op de zool met ongeveer 30 %. Dit vermindert de pijn in de voeten en beschermt de gewrichten. Bovendien biedt deze zool een bijzonder goede thermische isolatie.

FAQ: veelgestelde vragen over professionele en werkschoenen

Alledaags vuil kunt u gemakkelijk verwijderen met een borstel of een vochtige doek. Leren schoenen kunt het best regelmatig met lederbalsem invetten vanaf de aanschaf. Wrijf de balsem in met een katoenen doek en laat de schoenen vervolgens 12 tot 24 uur staan. Dit maakt het leer soepel en duurzaam. Ruwlederen schoenen zoals suède of nubuck moeten regelmatig met een zachte textielborstel worden geborsteld.

Op lange werkdagen is het normaal dat de voeten vocht afgeven en zweten. Maar veiligheidsschoenen zijn niet geschikt om in de wasmachine te doen. Er zijn betere manieren om onaangename geurtjes in veiligheidsschoenen weg te houden, zoals met onze Würth MODYF schoendeodorant.

Nee, omdat alleen inlegzolen van referentiemonsters in werkschoenen mogen worden gebruikt. Zodra een referentiesteekproef is uitgevoerd, mag de schoen niet meer worden gewijzigd, omdat anders de aansprakelijkheidsverzekering van uw werkgever vervalt. Een andere binnenzool kan de afstand tussen de tenen en de beschermkap wijzigen. Als deze afstand te klein is, kunnen uw tenen bij een ongeval verpletterd worden. Gebruik hiervoor onze speciale inlegzolen.

We hebben schoenen ontwikkeld speciaal voor vakmensen die veel op hun knieën werken, onze Stretch X werkschoenen. Deze schoen is voorzien van speciale stretch-inzetstukken die hem zeer soepel maken. De laag uitgesneden schoen is verkrijgbaar als Stretch X S1P in het blauw of als Stretch X S3 in het grijs, evenals Stretch X S3 laars in het grijs en Stretch X S1P insteekversie in het grijs. Als u in een natte omgeving werkt, kunt u het best voor een van S3 schoen gaan.

In het algemeen moet u weten dat ESD-schoenen voorwerpen beschermen en niet de drager. ESD staat voor elektrostatische ontlading, d.w.z. de elektrische lading tussen twee elementen die zich vereffent om het elektrische evenwicht te herstellen. Als u in een kantoor over een tapijt loopt en dan een metalen klink aanraakt, is het niet ongewoon dat u een lichte elektrische schok voelt. ESD-schoenen zijn ontworpen om schade door ontlading te voorkomen, zoals vernieling van elektronische onderdelen of brand/explosies op plaatsen waar dat risico bestaat, zoals brandstofinstallaties. Waarschuwing: ESD-schoenen zijn niet geschikt voor werkzaamheden aan elektrische bronnen.