Engagement

Al tientallen jaren zetten de Würth Group en Foundation zich in voor het algemeen welzijn en een duurzame samenleving, zowel nationaal als internationaal, met een toewijding voor kunst, cultuur, maatschappelijke kwesties, onderwijs, onderzoek en sport.

SAMENLEVING

De Würth Groep en de Würth Foundation nemen op vele manieren verantwoordelijkheid voor de samenleving en dragen met kleine en grote initiatieven bij aan een toekomst die het leven waard is. 

Würth Foundation

In 1987 werd de Würth Foundation opgericht door Prof. Dr. hc mult. Reinhold en Carmen Würth opgericht. De stichting is gevestigd in Künzelsau, streeft liefdadigheidsdoeleinden na en ondersteunt projecten op het gebied van kunst en cultuur, onderwijs en opleiding, maar ook onderzoek en wetenschap.

Hotel Anne-Sophie

WÜRTH GELOOFT IN MENSEN, EN DAT IEDEREEN IETS KAN DOEN

Carmen Würth richtte onder andere in 2003 Hotel-Restaurant Anne-Sophie op. Hotel Anne-Sophie is een ontmoetingsplaats, mensen met en zonder handicap werken hand in hand met elkaar. Gasten kunnen genieten van modern comfort in historische gebouwen. 54 kamers, een bibliotheek, een fitness- en wellnessruimte en een gezellige bar nodigen gasten uit om te blijven hangen. Het aanbod wordt aangevuld met twee restaurants, vergaderzalen, een winkel en een patisserie. Zowel de kamers als de openbare ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk.

KUNST EN CULTUUR

Kunst en cultuur zijn een onlosmakelijk onderdeel van het Würth. Hun sterke aanwezigheid en uiteenlopende activiteiten zijn een uitdrukking van onze bedrijfscultuur. Spilpunt is de Würth Collectie, die Prof. Dr. hc mult. Reinhold Würth sinds de jaren zeventig opbouwt. De Würth-collectie omvat werken uit de late middeleeuwen tot de moderne en hedendaagse tijd, vooral schilderijen en beeldhouwwerken. Het is een van de belangrijkste particuliere kunstcollecties in Europa.

De collectie van Prof. Dr. hc mult. Reinhold Würth omvat ongeveer 500 jaar kunstgeschiedenis werken van de late middeleeuwen tot het begin van de 21e eeuw. Van Zuid-Duitse renaissanceportretten en Hoofse pracht, tot werken van Anselm Kiefer, Max Ernst, Christo en Jeanne-Claude

SPORTSPONSORING VAN DE WÜRTH GROUP

Würth is officiële partner van de Duitse Bundesliga, de Italiaanse voetbal liga en in Spanje is Würth hoofdsponsor van de scheidsrechters.

Würth tekende in 2023 een contract als één van de hoofdsponsors van de European Qualifiers voor het EK in 2024.

Würth is sinds 2002 officiële sponsor van de Duitse Ski Federatie. Ons logo is te zien in sporten zoals Alpineskiën, Biatlon, enzovoort.

Würth is als sponsor aanwezig in tal van motorsporten, zoals FORMULE 1, RALLY en NASCAR evenementen.

Sinds 2008, is Würth trotse sponsor van het Duitse Team tijdens de Special Olympics, 's werelds grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Het doel van de wedstrijd is om door middel van sport het zelfvertrouwen en de acceptatie van de deelnemers in de maatschappij te vergroten.

In 1999 richtte Reinhold Würth samen met schermlegende Emil Beck de schermclub Würth Künzelsau op. Dit werd een club voor jonge topschermers in Duitsland, ze wonnen medailles op wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen, naast talloze titels op Duitse kampioenschappen.

In 2020 betreedt Würth het snelgroeiende, digitale veld van FIFA Esports, waarvan de voetbalcompetities worden gespeeld op videogameconsoles. Sinds 2022 sponsort het bedrijf het Esports-team FOKUS rond de Duitse Fifa-22-kampioen Dullen Mike.