Würth – Partner van de Special Olympics

Special Olympics

Special Olympics is de grootste internationale sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Meer dan 4,3 miljoen kinderen, adolescenten en volwassenen uit 178 landen nemen zo deel aan internationale competities. De filosofie van de Special Olympics is eenvoudig en rechtlijnig: de organisatie helpt mensen met een verstandelijke beperking en hun gezinnen door middel van trainingen en wedstrijden om sociaal en maatschappelijk beter aanvaard te worden, meer zelfvertrouwen en levensvreugde te krijgen. Naast een betere fysieke conditie en dito motorische vaardigheden, ontwikkelen de deelnemers immers meer zelfvertrouwen en een beter gevoel van eigenwaarde.

Special Olympics is de enige organisatie die door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) op wereldniveau de term ‘Olympisch’ mag gebruiken. Würth steunt deze organisatie in vele landen. Zo zet Carmen Würth, de vrouw van prof. Reinhold Würth, zich al jaren in voor de Duitse tak van de Special Olympics en was ze er zelfs lange tijd vice-voorzitster.

Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979 en heeft vandaag 17.573 atleten onder haar vleugels. Het jaarlijkse orgelpunt van deze beweging is zonder twijfel de Nationale spelen. Deze worden afwisselend georganiseerd in Wallonië en Vlaanderen en om de 5 jaar in Brussel. Duizenden vrijwilligers bundelen elk jaar opnieuw de krachten om van de Spelen een onvergetelijk moment te maken. Een hoogtepunt op menselijk en sportief vlak.

Special Olympics Belgium